Da Vinci - Genius, waar het werk van Da Vinci tot leven komt

Da Vinci Genius

Bekend met immersive experience? Vrij vertaald is het een meeslepende ervaring, maar dan met behulp van technologieën die een nieuwe realiteit vormen. Dit is precies wat ‘DA VINCI: GENIUS’ is.  

Leonardo da Vinci was op zijn zachtst gezegd een genie. Hij innoveerde al met zijn werken nog voordat het iets nieuws onder de zon was. In zijn kunst komen wetenschap, technologie en wiskunde samen. En met deze ervaring duik je in zijn briljante brein.

De immersive experience voert de innovatieve blik van Da Vinci nog verder door. Het is een creatieve reis, waarin zijn meesterwerken zoals de Mona Lisa en Het Laatste Avondmaal tot leven komen en je meeslepen. De interactieve technologie en metershoge projecties van vloer tot plafond scheppen een nieuwe werkelijkheid van Da Vinci’s kunst. Artificial intelligence (AI) laat de meesterwerken zien door de ogen van de kunstenaar.

De tentoonstelling is in handen van Phoenix Immersive uit Londen en flora&faunavisions uit Berlijn heeft het creatieve design in handen. En nu strijkt de bijzondere show neer in Amsterdam. De immersive experience is van woensdag tot maandag tussen 10:00 en 18:00 uur te zien aan de Willem Fenengastraat in het Amstel Design District.

Rick Blom