Geen stroom! Wat nu?

Je kunt het je vast nog wel herinneren: de grote stroomstoring van maandag 22 januari en dinsdag 23 januari. 68.000 huishoudens en tal van bedrijven, waaronder hotels, zaten urenlang zonder stroom. Het AMC moest operaties schrappen, trams stonden stil, musea en attracties waren dicht. De overlast was aanzienlijk. De oorzaak: de grote omslag in weersomstandigheden van afgelopen tijd. De oplossing: batterijen.

In de toekomst zal het vaker misgaan met het elektriciteitsnet. Al was het maar omdat er soms meer vraag is naar stroom dan het netwerk kan vervoeren. Dat heet congestie. Het betekent dat je soms met te weinig of geen stroom kunt zitten. En dat daarmee de hele operatie in jouw hotel, attractie, museum of restaurant stilvalt. Het gevolg is een derving van inkomsten, het maken van extra kosten om de boel weer op te starten en mogelijk claims van klanten of gasten die niet geleverd hebben gekregen waarvoor ze hebben betaald.

De oplossing? Het plaatsen van een energieopslagsysteem, oftewel een batterij, om daaruit te kunnen putten bij tekorten. Op die manier is de continuïteit van de bedrijfsvoering gegarandeerd.

Amsterdam Visitor Marketing biedt in samenwerking met vaste leverancier De Groene Baron duurzame oplossingen voor het soort problemen dat nu al speelt. Maar niet alleen dat, De Groene Baron kan ook helpen bij verduurzaming, het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s en energiemanagementsystemen. Het bedrijf houdt zich al sinds 2009 bezig met de energietransitie, is werkzaam in Nederland, Duitsland en België en werkt onder meer voor woningcoöperaties en industriegebiden. Wil je meer informatie? Of een vrijblijvend advies? Neem contact met ons op via: info@amsterdamvisitormarketing.com

Rick Blom