Klikbeet #2: dit is het nieuws over toerisme en hospitality waar we op klikten

45219616_s.jpg

Geen tijd om het internet af te struinen naar het laatste nieuws en interessante blogs? Snappen we. Daarom maken wij een kleine selectie uit alle artikelen over toerisme en de hospitalitybranche waarop we deze week klikten. Blijf je toch een beetje op de hoogte, zonder dat het je veel tijd kost.

Een nieuw rol voor hotels 👉 PhocusWire
Als hotel, en zeker als businesshotel, vraag je je misschien af: hoe gaat het thuiswerktijdperk ons beïnvloeden? En wat kunnen we aan een zakenreiziger bieden wat een Zoom-meeting niet kan? Zo ook CitizenM. Zij gingen in gesprek met ondernemers om erachter te komen wat voor nieuwe rol hotels kunnen spelen op het gebied van zakenreizen. Spoiler: dat is heel veel.

Lege luchthavens 👉 Statista
De luchtvaartsector is hard geraakt door de crisis, en dat is te zien in de cijfers. Bij de vijf grootste luchthavens van Europa is het aantal passagiers met gemiddeld 68 procent gedaald in 2020. Opvallend: Paris Charles de Gaulle heeft voor het eerst London Heathrow ingehaald als drukste vliegveld van Europa. Schiphol blijft staan op de derde plek.

Waar ga jij aan het kerstdiner? 👉 Hospitality Management
Zit jij al met je hoofd bij kerst? Uit onderzoek van TheFork naar het Nederlandse consumentenvertrouwen in de horeca blijkt dat 61 procent van de ondervraagden graag hun kerstdiner in een restaurant wil houden, mocht dit kunnen. Verder zegt 82 procent even vaak of vaker buiten de deur te willen eten als de horeca weer open is. Nu duimen dat het snel weer kan. Niet alleen voor onze gezelligheid, maar vooral voor al die ondernemers.

Hoor wie spookt daar 👉 Far and Wide
Dat je in een hotel slaapt en ineens Danny uit ‘The Shining’ op z’n driewieler piepend door de gang ziet fietsen. Daar zit niemand op te wachten. Maar hotels met zo’n vibe leveren wel leuke lijstjes op. Afgelopen weekend was het Halloween en Far and Wide zette voor de gelegenheid de twintig meest enge hotels in Europa op een rijtje. En daar klikten we, zoals elk jaar, toch weer op.

Ja, dat beloven we 👉 Globetrender Magazine
Misschien ken je de eilandengroep niet, maar nu zal je hem niet snel meer vergeten. Palau, een staat in de Grote Oceaan, laat inkomende toeristen verplicht een belofte afleggen waarin staat dat ze het land beschermen en behouden zoals het is. Zo mag je bijvoorbeeld geen koraal aanraken, afval achterlaten of respectloos omgaan met de lokale cultuur, want anders staat je een boete te wachten. Wie niet tekent, mag er niet in. De Palau Pledge is onderdeel van een groter plan de ecologische voetafdruk van het land te verkleinen en zo het eerste CO2-neutrale land ter wereld te worden. Inspirerend! Daar klikten we dus op.

Faya Shiekh