Klikbeet #3: nieuws over toerisme, hotels en hospitality waar wij deze week op klikten

nieuws-over-toerisme-hotels-hospitality.jpg

Geen tijd om het internet af te struinen naar het laatste nieuws en interessante blogs? Snappen we. Daarom maken wij een kleine selectie uit alle artikelen over toerisme en de hospitality branche waarop we deze week klikten. Blijf je toch een beetje op de hoogte, zonder dat het je veel tijd kost.

Amsterdam Light Festival πŸ‘‰ Parool
We kijken er elk jaar naar uit: het Amsterdam Light Festival in december en januari. Een fijne break in de donkere wintermaanden. Ook dit jaar gaat het event door, maar wel ietsje aangepast. Geen festival, maar wel zeven kunstwerken verspreid door de stad: in Zuid, West, Centrum en Noord. Het thema van Editie #9 is 'When Nature Calls'. Een thema waarbij je aan het denken wordt gezet over de relatie tussen natuur en mens, want volgens de organisatie heeft moeder natuur ons de afgelopen tijd tot de orde geroepen. Met video's en verdiepende interviews worden de lichtkunstwerken toegelicht. 

Veilig gevoel πŸ‘‰ Globetrender
Hoe gaat reizen er straks na corona uitzien en hebben reizigers andere behoeften? Dat is de vraag. Reistechnologiebedrijf Amadeus peilde alvast welke rol technologie daar straks in kan spelen. 38% van de reizigers wereldwijd zou graag willen dat technologie gaat bijdragen aan het verkleinen van rijen en drukte in publieke ruimtes. En 31% denkt dat bijvoorbeeld apps kunnen helpen met het verminderen van fysieke contactmomenten op reis. Hoe technologie straks precies gaat bijdragen aan dat veilige gevoel, is nog even afwachten.

De perfecte uitstraling πŸ‘‰ Satelliet
De horeca staat stil, maar interieurspecialist Satelliet waagt zich toch aan het voorspellen van trends waarbij we even kunnen wegdromen. Volgens interieurspecialist Satelliet zijn er drie grote trends. Zo kiezen horecazaken steeds vaker voor 'the soft touch', waarbij zachte kleuren en pasteltinten een grote rol bij spelen. Ook het 'botanical' gevoel is nog steeds helemaal aan, waarbij een kleurrijke en groene vibe de boventoon voert. Alsof je even in de jungle bent. Zaken met een 'luxurious' uitstraling zitten ook helemaal spot on. Hierbij komen theatrale en klassieke elementen terug, zoals ze dat bij het Hard Rock Hotel Amsterdam American goed begrepen hebben.

Samenkomen πŸ‘‰ Hospitality Net
Thuiswerken is sinds corona de normaalste zaak van de wereld. We zoomen er met z'n allen wat af. Maar: hoe pakken we het aan als we straks weer fysiek samenkomen op de werkvloer? American Express bracht de AMEX 2021 Global Meetings and Events Forecast uit waarin ze meeting- en eventplanners hier vragen over stellen. Zo vindt bijvoorbeeld 77% van de ondervraagden het belangrijk dat een vergaderlocatie genoeg ruimte heeft voor social distancing. En 52% vindt een goed desinfectieprotocol belangrijk bij het kiezen van een vergaderlocatie. Volgend jaar wordt hoe dan ook een uitdaging voor de congres- en vergaderruimtes.

Mooi plaatje πŸ‘‰ Hospitality Management
Hoe laat je je hotel er het beste uitspringen? Mooie foto's kunnen wel eens nΓ©t het verschil maken, waardoor een gast bij jou boekt in plaats van bij de concurrent. In dit blog geeft fotograaf Wendy Bos tien tips voor de mooiste hotelfoto's. Afwisseling en sfeer laten terugkomen in je beelden zijn de toverwoorden. Ook legt ze je uit hoe je tijdloze foto’s maakt.

Faya Shiekh