Support your locals: 6x takeaway en bezorging in Amsterdam op een rijtje

restaurant-takeaway.jpg

Hopelijk kan de horeca snel weer open. Tot die tijd vraagt het creativiteit en inventiviteit om mensen uit de buurt naar je horecazaak te trekken. In Amsterdam levert dat in elk geval verrassende (tijdelijke) concepten op voor takeaway en bezorging. We zetten de leukste zes op een rijtje. En geloof ons, dat was moeilijk kiezen.

Naar buiten met Bar Mash
Het is lastig om mensen naar je takeaway te trekken, maar wie een groot terras heeft, kan natuurlijk ook het restaurant naar buiten brengen. Bar Mash heeft de wok aan de straat gezet en verkoopt het lekkerste Thaise streetfood van het Gerard Douplein. Je haalt er een grote portie pad thai voor €10,- of snacks als fishcakes en spring rolls.

Restaurant in huis met RIJKS
Genieten van luxe eten, maar dan thuis. Het kan met het menu van RIJKS. Wanneer je een viergangenmenu van deze topkoks besteld (€55,- pp), is het nog niet helemaal af. Onder virtuele begeleiding van chef Joris Bijdendijk maak je je gerechten thuis helemaal restaurantwaardig. De menu’s kunnen worden afgehaald of bezorgd.

Borrelen met House of Watt
Mis je de vrijdagmiddagborrels in de kroeg? Wij ook. Maar House of Watt is daar met een alternatief. Daarbij steun je ook nog een goed doel. Met Proost uit Oost, de borreltas van Amsterdam Oost, ben je verzekerd van lokale biertjes, wijn, hapjes en zelfs bingo en een quiz. Totdat we weer aan de bar mogen hangen, zitten we in ieder geval goed.

BAO-THUIS met BAOHUIS
Wat doe je als mensen niet naar jou toe kunnen komen om te eten? Juist, je brengt het restaurant naar hen. Het team van BAOHUIS doet dit letterlijk. Je geeft je bestellingen door en ze maken alles klaar in jouw eigen keuken. Als je wilt dat ze langskomen, moeten wel minimaal 8 huishoudens meedoen en het eten afhalen bij je huis. Dus laat je straat of vrienden lekker meegenieten van bao's, dimsum of ander lekkers. 

Broodjes als uitkomst in Paindemie
Bij Maris Piper in de Pijp heeft The Breda Group afgelopen oktober een broodjes takeaway en bezorgservice gestart: Paindemie. Vernoemd naar het gelijknamige Franse toastbrood. 😉 Je haalt hier verschillende soorten broodjes zoals de G.O.A.T burger (met geitenvlees patties, jonge geitenkaas, rauwe ui, dille augurken, mierikswortel mosterd, ketchup), de HOTDOG toastie (BBQ hotdog, Emmentaler, zuurkool, ketchup, mosterd, augurk, gebakken ui) of wentelteefjes. Oh, en daarnaast hebben ze ook bijgerechten, wijn en cocktails op het menu. Voor afhalen en bezorging.

Fine dining met Restaurant Daalder
Bij Restaurant Daalder krijg je een complete restaurantervaring aan je voordeur geleverd. Vijf gangen fine dining, gewoon thuis. Zelfs een hostess komt even een praatje maken. Met bijpassende wijnen en een kaasplankje maak je het helemaal af. Je maakt de gerechten van het Thuis met Daalder concept alleen zelf even af onder virtuele begeleiding.

Faya Shiekh