Klikbeet #4: nieuws over toerisme, hotels en hospitality waar wij deze week op klikten

klikbeet-nieuws-hospitality-toerisme.jpg

In een wereld waarin alles lijkt stil te staan, is nieuws uit de toerisme- en hospitalitybranche waarmee we verder kunnen soms lastig te vinden. Toch klikten we op een aantal artikelen die ons na (en tijdens) de lockdown weer vooruit kunnen helpen. Hier een kleine selectie. Blijf je toch een beetje op de hoogte, zonder dat het je veel tijd kost om te zoeken.

Horeca- en foodtrends voor wanneer we weer mogen 👉 Misset Horeca
Misset Horeca vroeg negen trendwatchers naar hun voorspellingen over food- en horecatrends voor 2021. Samen zetten ze maar liefst 21 trends op een rijtje. Zo voorspellen ze bijvoorbeeld dat mensen wanneer het weer mag op een intieme en ingesloten plek in het restaurant willen dineren. Of dat mensen straks een tweede 'thuiswerkplek' zoeken waarbij ze naar een café gaan om ongestoord aan het werk kunnen. En wat is een ghost kitchen eigenlijk? Je leest er meer over in het artikel.

(Budgetproof) creatief met kamers 👉 Hospitality Net
Hotels zijn tijdens de coronapandemie creatief bezig (geweest) met het bedenken van nieuwe functies en entertainment voor de kamers. Maar een hotelkamer omtoveren tot bijvoorbeeld een privé-sportschool is niet voor ieder hotel financieel haalbaar. In dit blog vind je óók budgetvriendelijke ideeën.

Van restaurant naar winkel 👉 Culy
Restaurants zijn dicht, maar gelukkig zijn er nog manieren om de horeca te steunen. Afhalen en bezorging zijn misschien wel de populairste opties, maar er is ook een andere manier. Verschillende horecazaken hebben namelijk hun restaurant getransformeerd tot supermarkt, wijnwinkel of delicatessenzaak. Culy zet er een aantal op een rijtje. Zo heeft Café Rijsel bijvoorbeeld kwaliteitsvlees bij SlageRijsel. Entrepot Winkel van Restaurant Entrepot verkoopt heerlijke wijnen.

Lekker bezig 👉 Euronews
Dat we als toeristen zuinig met onze wereld moeten omgaan is geen nieuws. Een nieuwe wet op de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) in Spanje zal snel het einde betekenen voor het gebruik van plastic wegwerpproducten in de hospitalitysector. En dat is hard nodig, want de Middellandse Zee is de meest vervuilde zee: hier ligt wel 5 tot 10% van het wereldwijde plastic afval.

Hoteltrends 👉 Hospitality Net
Verschillende trendrapporten over hoe we na corona gaan reizen zag je misschien wel voorbij komen. Maar hoe moeten hotels eigenlijk inspelen op het veranderende reisgedrag? Hospitality Net voorspelt dat meer mensen dichter bij huis blijven en op staycation gaan. Een knus balkon met veel groen past daar bij. Er wordt ook gesproken over een vervaagde lijn tussen gasten en de lokale bevolking, waarin iedereen deel uitmaakt van dezelfde community. In dit blog lees je meer.

Faya Shiekh