Meten is weten: wanneer is de lucht van je onderneming schoon?

ventilatie ruimtes corona.jpg

Voldoende frisse lucht in een omgeving waar bezoekers zijn, is belangrijk om de kans op besmettingen met het coronavirus te verkleinen. Maar wanneer is de lucht in je hotel, museum of attractie van goede kwaliteit? Wij kunnen je helpen die luchtkwaliteit te meten.

Het nieuwe normaal verandert met de dag. Dat vraagt van ondernemers om snel te schakelen en te anticiperen op deze nieuwe werkelijkheid. Daarbij verandert de behoefte van klanten, bezoekers en gasten - aangewakkerd door de maatregelen van de overheid - voortdurend. Ook daar moet je als ondernemer continu op inspelen. Naast de vraag hoe je gasten in deze tijd naar je attractie, museum, hotel of horecazaak trekt, is er nog een andere: hoe geef je ze een gevoel van veiligheid als ze eenmaal binnen zijn?

Luchtverversing
Na het mondkapje dringt ook ventilatie zich nadrukkelijk op in de strijd tegen corona. De vrees is dat het virus zich in slecht geventileerde ruimten kan verspreiden via minuscule druppeltjes: aerosolen. Luchtverversing is essentieel en ramen en deuren moeten open blijven, drukt RIVM-baas Jaap van Dissel iedereen op het hart. Maar hoe doe je dat als je onderneemt in de horeca of hotelbranche? Hoe geef je gasten een gevoel van veiligheid, zonder dat ze zitten te klappertanden bij een open raam? In dat geval is het fijn als je je klanten zekerheid kunt geven over de goede luchtkwaliteit in je horecazaak, museum of hotel. 

Hoe weet je of er in een ruimte voldoende frisse lucht aanwezig is?

Meten is weten
Wij kunnen jou helpen om die check te doen. Daarvoor werken we samen met het bedrijf CO2 Control. Met draadloze sensoren die de luchtkwaliteit meten, maakt CO2 Control real time inzichtelijk hoe het staat met de luchtkwaliteit in ruimten waar mensen samenkomen. Factoren die meespelen bij de meeting zijn: temperatuur, luchtvochtigheid, dauwpunt, atmosferische druk en CO2. Meten kan de hele dag of week en in een periode waarin verschillende variabelen optreden. 

Snel zekerheid
Tijdens de meting kun je real time meekijken via internet. Na afloop hoor je meteen hoe het staat met de luchtkwaliteit. Daarvan krijg je een rapport met alle meetcijfers en een advies voor eventuele verbeteringen. Meten = weten. Dat is een zekerheid die in tijden van corona vertrouwen geeft.

Korting
De normale prijs voor een meting voor een dag, inclusief rapportage en aanbevelingen, komt op: € 395 ex BTW. Via ons krijg je een korting van € 50 op dit pakket. Meer informatie of via ons een meting boeken? Bel ons (020 771 41 86) of stuur een mailtje naar info@amsterdamvisitormarketing.com 

 

Patricia van den Broek