De Stad Van Anna Nooshin: 'Amsterdam is de eerste plek waar ik me echt thuis voel'

Anna Nooshin The Upside Down

In onze nieuwe rubriek 'De Stad Van' vragen we ondernemers, klanten en Bekende Amsterdammers naar hun liefde voor Amsterdam en hun beste adressen in onze mooie stad. Ondernemer en influencer Anna Nooshin, die onlangs het Instagrammuseum The Upside Down opende, trapt deze rubriek af.

Wat is de meest Instagrammable plek van Amsterdam?
”Amsterdam is op zichzelf een hele fijne plek voor foto's. Het is in mijn ogen een van de mooiste steden op de wereld. Overal vind je fotowaardige hoekjes; of dit nou op de grachten is of in de binnenstad.” 

Wat mis je aan Amsterdam als je er niet bent?
”Ik merk dat Amsterdam de eerste plek is waar ik me echt thuis voel. Als ik reis ben ik ook altijd heel blij om hier weer terug te mogen keren. Ik mis dan de energie van de stad het meeste, de reuring, de grachten, de zonsondergangen. Het mooie aan deze stad is dat ik nog steeds een hoek kan omslaan en weer iets nieuws ontdek, zelfs na vijftien jaar.”

Waarom ben je The Upside Down Amsterdam in de stad begonnen?
”Ik denk dat er altijd ruimte is voor een plek waar bezoekers hun creatieve energie kwijt kunnen. Ik vind het mooi om te zien dat Amsterdam steeds meer creatieve ruimtes rijker wordt. The Upside Down zat al zoveel jaar in ons hoofd, het is fijn om te zien dat die droom nu eindelijk is verwezenlijkt.” 

Wat vind je de meest bijzondere ruimte in The Upside Down Amsterdam en waarom ? 
"
Dat is natuurlijk een lastige vraag, omdat we zoveel liefde hebben gestopt in alle hoekjes en alle ruimtes. Wel merk ik dat ik zelf de meeste foto's neem in de droomkast die helemaal roze is en in de vele spiegels die overal hangen, waaronder mijn spiegel labyrinth.” 

Welke buurt of wijk past het beste bij jou? 
“Voor mij is dat toch de Jordaan. Meer Amsterdams dan de Jordaan wordt het in mijn ogen niet. Er is in de Jordaan zoveel cultuur te vinden, zoveel liefde voor muziek en de stad. Het is ook een klein dorpje. Echte Jordanezen zijn heel gezellig, maken altijd een praatje en zijn ook lekker direct. Ze winden er geen doekjes om.”

The Upside Down is het grootste interactieve Instagram museum van Europa. Maar het is ook meer dan dat: de bezoeker wordt er geïnspireerd creatief te zijn met de ruimtes, en leert daarbij zelfs over de Nederlandse cultuur op een leuke manier. Al zin gekregen om er zelf een kijkje te nemen? Je vindt het museum in Amsterdam Zuid, op een steenworp afstand van de RAI. Hier reserveer je tickets.


Rick Blom